dissabte, 24 d’octubre del 2009

Aquest matí s'ha constituït la Unió Municipal, que ha de ser la veu de la gent d'UDC que estem els ajuntaments, a primera línia de front que dic jo. He intervingut defensant una proposta de resolució perquè la Generalitat crei un Pla Zapatero català. Si han de rebre tants diners amb el nou finançament, que ho notem els municipis, no? La clau d'aquest Pla és que els diners no siguin finalistes sinó que els ajuntaments ja som prou grandets per saber quines són les prioritats, no necessitem tuteles. El text, aprovat per assentiment, és aquest:

“El govern del nostre país i les forces polítiques que li donen suport van celebrar l’acord de finançament de Catalunya com un acord basat en l’Estatut i els principis d’equitat i solidaritat.

Des de Catalunya creiem que si en altres Comunitats Autònomes de l’Estat amb el nou Acord, es veuen amb l’entitat suficient per tirar endavant Fons Especials similars a l’Estatal, per finançar inversions locals, els alcaldes i regidors de la Unió Municipal hem d’exigir un fons català que no només es destini a inversions sinó que permeti finançar també despesa corrent que va lligada a competències que no són estrictament municipals.

Per exemple, si els ajuntaments cedeixen solars per ubicar centres educatius i han de finançar la despesa del manteniment d’aquests centres, caldria destinar recursos també des de la Generalitat que ajudin als ens locals.

Es per tot això abans esmentat que es proposa l’assignació de recursos d’un Fons Català de Inversions i Despesa Local que pugui assumir no tan sols les inversions sinó també el manteniment dels equipaments”.