dimecres, 20 de maig del 2009

Europa

Fa dies que no escric i alguns de vosaltres ja m'heu estirat les orelles via c/e. Teniu raó. El bloc va quedant al darrere de les prioritats i no pot ser. Faig pròpòsit d'esmena. Anem al gra.

Aquest dies, de forma molt fluixeta, es comença a parlar de les eleccions al Parlament Europeu. No deixa de ser curiós que a Catalunya, una nació europeista com poques, hi hagi aquest passotisme cap el que suposen aqusts comicis. Els governs han fet poca pedagogia, començant per no reconèixer, per no explicar, que els parlaments estatals cada vegada tenen menys pes i la cambra legislativa de Brusel·les cada vegada en té més. No volen que sigui dit que a més Europa, menys Espanya. És difícil avui trobar normativa espanyola o catalana nova que no vingui obligada, proposada o influenciada pels òrgans legislatius de la Unió Europea. Ho acabem de veure inclús en un tema com la nova normativa sobre pirotècnia.

Però tampoc ajuden a centrar el debat partits com el PSC, que en comptes d'explicar les seves propostes o qui és la seva candidata és dediquen a fer por amb el PP i penjar fotos de Vidal-Quadras. Tracten l'elector d'imbècil i es queden tant amples!!! Si volen penjar fotos de personatges que han perjudicat Catalunya i la seva gent que pengin la foto de l'exministra de Foment Magdalena Álvarez que, per cert, va a la llista del PSOE per davant de la primera candidata del PSC, per molt que ho vulguin amagar.