dijous, 12 de febrer del 2009

Comissions: ni vial, ni depuradora

Una de les feines més desconegudes dels parlamentaris és, precisament, la que ens en porta més a la Ciutadella: l'assistència a les comissions. Allà hi ha debat continuat, es voten moltes propostes territorials i els consellers han de respondre les preguntes de l'oposició. Ahir vaig a anar a la Política Territorial al matí i a la Medi Ambient a la tarda; avui a la de Salut al matí, a la d'Economia a la tarda (visita d'una delegació del Parlament serbi molt interessada en el finançament) i després novament a la de Salut, que continuava. Va ser més distret ahir, que vaig defensar dues propostes meves sobre temes de la Bisbal que el "rodillo" del Tripartit va tombar.

Una, demanava més seguretat al vial: passos per a vianants amb semàfor, carril bici, més llum... Coses rares pel que veig. Vaig recordar que era una obra inacabada de la Generalitat i que hi ha hagut accidents amb morts i ferits greus, però ni cas. A més, tenen la cara de desviar culpes a l'Ajuntament, quan no el deixen actuar perquè Carreteres diu que la via és seva. A veure si es posen d'acord perquè això és un catxondeo.

I si algú en dubtava, a la tarda segona sessió: Medi Ambient diu que depuradora de la Bisbal està saturada i posa problemes a alguna empresa que es vol traslladar. No cal que ho diguin , la merda surt per tots costats, aneu a veure el Daró més avall del pavelló. O pregunteu al Pedró el que han d'aguantar. I el col·lector continua avariat fa anys. Però tranquils, que el Tripartit diu que la depuradora s'ampliarà aviat, això sí, sense donar cap data. Que una empresa de la Bisbal no pugui anar a les noves instal·lacions de Corçà perquè no li donen permís per culpa de la depuradora no té importància per aquesta gent, que a vegades em pregunto en quin món viuen. Admiro l'empresari bisbalenc en qüestió per no engegar-los a tots i portar l'empresa fora de Catalunya. Ah, per cert, aquí també diuen els Tripartits que l'Ajuntament hi té responsabilitat. Vaig quedar amb la boca oberta! No van dir quina ni per què, evidentment, perquè la nostra ruïna de depuradora és competència exclusiva de la Generalitat. Però què els hi expliques! Votació i punt.